HEM

fredag 24 maj 2013

ETT KUL MINNE FRÅN MIN JUDOTID

Judo


Jag har många bra minnen från när jag växte upp i Viksjö. Ett kul minne var när jag tränade Judo på högstadiet. Vi tränade i en lokal vid Jakobsbergs simhall. Det var ett klubbmästerskap och vi skulle tävla blandat. Alltså killar och tjejer tillsammans som man vanliga fall inte gör. Istället utgick man från bältesgrad. Jag var inne på mitt tredje bälte innan jag slutade, var tvungen att välja bort något för hade för många aktiviteter. Tiden räckte inte till. Tränaren frågade dock om jag inte ville tävla i flera tävlingar.

Judo har inget med styrka att göra utan det är teknik som gäller och möjligtvis är det en fördel att vara snabb i huvudet. Jag vann min klass, fick mest poäng. Killarna som kom två och trea var så sura! 😉 De var väl tävlingsmänniskor precis som jag. Den ena killen fick jag en Ippon på. Vilket betyder full pott. Dvs jag slängde ner honom direkt.

Det roliga var när jag sedan började på gymnasiet, alltså Jakobsbergs gymnasium, skulle jag gå i samma klass som den killen som jag fick en Ippon på. Det första han sa till mig när han såg mig var “Nej, du Ippon”. Fick vara Ippon ett några månader framöver. Ja det var pinsamt, att den där lilla tjejen slängde ner honom direkt som var mycket mindre än honom. Han var mer än ett huvud längre än mig. Lärdom: döm aldrig jycken efter pälsen. 😉