HEM

måndag 11 december 2017

INTEGRITET OCH FAKTA

High standard


Vad är integritet? Det finns de som hävdar sig ha integritet men enligt mitt tycke har de inte det utan vänder kappan efter vinden. Så vad är integritet? Ordet integritet kommer från latinets integrer som betyder hel eller fullständig. Integritet är ett begrepp som innebär frihet från självmotsägelse i handlingar, värderingar, metoder, principer, förväntningar osv. Integritet kan betraktas som motsatsen till hyckleri. Källa: Wikipedia

Hittade det här på Företagande.se ” Integritet innebär att en person har fasta och högt hållna moraliska principer som denna konsekvent lever efter. Personer med stor integritet är nästintill orubbliga i sina värderingar och låter sig inte lätt påverkas av yttre omständigheter och påtryckningar. Personen har hög självkänsla och egenvärde och är som regel ärlig mot sig själv och andra.”

Det är ungefär så även jag tolkar vad integritet betyder. Det är en egenskap som jag tycker är väldigt attraktiv och har en väldig respekt för personer med stor integritet. Anser mig själv även ha en stark integritet. Lever som jag lär oavsett sammanhang. Försöker vara sann mot mig själv. Sätter ner foten när jag tycker att något är fel. Faller inte lätt för grupptryck (är ledartyp). Lyssnar till min inre moraliska kompass.

När det gäller inre moraliska kompass… det jag har sett i Stockholm började ca 2014 har det varit anarki?! Vad har hänt med vad jag sett majoriteten av Stockholmarnas moral eller att följa svensk lag? Detta är en observation från min sida och är tränad i den här typen av miljö i 15 år, talar då om fitness branschen. Då jag har haft en fot i branschen, en sidosyssla hade högst 3 fasta klasser i veckan. Plus att det har gått bra för mig i fitness branschen oavsett vad jag har blivit utsatt för. Det är stenhård konkurrens! Majoriteten (inte alla) av sk (fd) kollegorna är ganska elaka och falska. Man få se upp så man inte får en “knivhugg” i ryggen. Jag har ALDRIG huggit någon i ryggen då hade jag inte hållt mig kvar i branschen i 15 år. Men. Man måste hela tiden vara snabbare och smartare. Man måste gå på ” tå” hela tiden. Man ska helst vara 2-3 steg före. Att vara universitetsutbildad inom beteendevetenskap har kommit till nytta och jag är dessutom ursprungligen är “getto” har gjort sitt, har som sagt gjort en klassresa. Jag stängde igen fitness branschens dörr början av 2011 och rensade bort hela fitness Sverige dvs en stor mängd personer (idag har jag en internationellt nätverk i en annan bransch framgångsrika, seriösa och bra människor). Har ingen kontakt med någon. Men det är några enstaka i branschen som inte lämnar mig ifred och som är en av källorna till anarkin som råder i Stockholm. Ingen respekt för svensk lag. Har nu undrat länge varför de som “bestämmer” inte sätter stopp?? Vad är det man inte fattar?

Apropå att man tränas… jag kallar det för att man tränas…men i branschen heter det att man “uppfostras” i alla fall under min tid. Jag har varje gång reagerat med “SUCK” åt det här uttrycket! Uppfostra vuxna människor till vad? Helt ologiskt. Lite "sektvarning" i det hela. Vad jag har observerat är det åter igen några personer som "försöker" få makt eller är bara inte friska för de manipulerar hela tiden allt och alla med osanningar. Byt the way… lycka till och få någon att prata, det kommer aldrig hända för det råder en tyst kultur i branschen eller så är man rädd, vilket är helt förståligt.

Apropå motsatsen till osanningar nämligen fakta…jag bara älska människor som tar reda på fakta. Många gör väl inte det av ren slöhet. Hur svårt kan det vara att tänka i alla fall ett steg längre?! Det finns individer och yrkesgrupper som har en skyldighet att ta reda på fakta. Fakta överhuvudtaget. Men som inte gör det. Har de ens tänkt på konsekvenserna av detta? Jag är knappast ensam om att tycka så!