HEM

fredag 4 april 2014

KONDITIONSTRÄNING


Det blir att skaffa sig nya löparskor till våren! Egentligen är jag inte mycket för att springa långdistans. Men kort och fort går som jag började med 4 - 5 år sedan. Sådär 5-6 km med bra tempo, då hinner jag inte bli uttråkad! 😉
Jag har alltid gillat explosiva sporter, där man måste vara snabb både i kropp och knopp. Är en fd sprinter. Dvs när jag tränade friidrott i mina yngre år så var det mest 60, 80 och 100 meter. Hade ganska bra tider. I mina yngre år älskade jag även träna hinderbanor. Det gör jag i och för sig fortfarande! För då har man verkligen möjlighet att ta ut sig helt och jag älskar som sagt att träna hårt!
Ett alternativ utomhus är att springa till gymmet och köra igenom kroppen och sedan springa tillbaka igen. Ett gym jag har använt som ligger ungefär 3 km hemifrån. Det är inte ett “riktigt” gym utan finns i en bollsportshall som jag har lånat ibland och fått vara ifred.
Det finns långa trappor i närheten där kan man springa upp och ner några gånger. Det blir lite som att träna step up. 😉 Springer jag utomhus undviker jag det dock under vinterhalvåret.