HEM

fredag 11 april 2014

NÄRSYNT OCH TRÄNA BORT DET



Jag blev närsynt när jag var omkring 24 år från att innan haft normal syn. Hur kan man blir närsynt så sent undrade jag givetvis? Blev dessutom helt beroende av linser. Linser var ett måste tanke på min aktiva livsstil. Är än idag aktiv men inte på samma nivå när jag instruerade gruppträning.

Detta var i samband med att jag började läsa på universitet (i Sverige). Då jag mest pluggat läsämnen blev det att plöja igenom tusentals sidor. Tex 5 poäng (idag 7,5p) som är lika med 5 veckor kunde motsvara kurslitteratur på ca 2000 sidor som skulle läsas. Det blev att stirra i böcker en hel del. Alltså titta nära. Som jag nämnt tidigare har jag en Filosofie Kandidat examen i beteendevetenskap vilket motsvarar 120 p (idag 180p) men har läst totalt 200 p och plus på USIU i USA. En teori är att detta “nära tittande” har gjort mig närsynt? Alltså, bara en teori för har inte frågat en optiker om det har ett samband?

Nu ganska länge sedan läste jag att man kan tydligen träna bort en viss typ av närsynthet. Det finns de som har lyckas göra detta?! Tänk om man hade vetat om det här tidigare? Vad mycket linser jag hade sparat. Jag har testat detta i några veckor men som med all träning måste man göra det regelbundet. Det värsta som kunde hända var att närsyntheten går bort tänkte jag. 😉 Det blir iallafall betydligt mer ekonomiskt än att göra en laserbehandling eller liknande. Dock har min syn backat lite på senare tid lustigt nog? Varför vet jag inte men är fortfarande beroende av linser. Jag läser en hel del böcker (föredrar riktiga böcker som man håller i) och stirrar en hel del på datorskärm då jag driver min verksamhet online. Lustigt då att synen har backat?