HEM

måndag 4 augusti 2014

7 DAGARS MENTAL DIET

Jag har mediterat nu i väldigt många år. Försöker göra det dagligen allt från 5 till 30 minuter eller längre. Det finns många fördelar med att meditera.
Jag kom över en intressant grej för nu ganska länge sedan. Enligt mitt tycke. Som kallas för 7-dagars mental diet. Det här ville jag testa för det är bra sätt att träna sitt sinne på. I 7 dagar ska jag inte ägna mig åt något slags negativt tänkande. Utesluta tankar som är kritiska, ovänliga, sorgsna eller ilska m.m. Istället fokusera på positivism, glädje, vänliga tankar, värme och ljus m.m. Jag är positivt lagd annars men nu ska jag till 100% helt utesluta negativa tankar. En dag klarar jag lätt men sju dagar är svårare. Det absolut svåraste är att inte låta sig påverkas av andras negativa individers vibbar!
Själva vitsen är med mentala dieten är att även om du inte kan styra det intryck du får från din omgivning. Så kan du styra vad du väljer att tänka. Även om du inte kan bestämma vad andra människor säger till dig eller kan kontrollera vilka tankar som dyker upp i huvudet under en dag. Kan du alltså styra vilka tankar du väljer att dröja dig kvar vid.
Det finns många fördelar att träna sitt sinne exempelvis man lär sig att inte slösa energi på fel negativa händelser och fel negativa människor. Jag är personligen totalt och alltid varit allergisk mot elaka människor. Nog kan jag ge svar på tal och kan försvara migMen sedan många år tillbaka väljer jag bara att säga tack och adjö istället. 
LIVET ÄR FÖR KORT för att slösas på negativ energi. Det är bättre att HELT fokusera på dem som ger positiv energi och är vänliga. Som vill väl och inte komplicerar saker och ting.