HEM

onsdag 11 maj 2016

JANTELAGEN


Jag och jantelagen har aldrig matchat någonsin. Min filosofi har alltid varit gör det ordentligt eller låt bli helt. Allt eller inget! Så är det med det mesta jag gör. Ger 110% i det jag gör just då.
Lagom vad betyder det? Vad tråkigt! Har direkt aldrig reflekterat eller tänkt att “jag måste eller ska göra det lagom!” Då jag har alltid kört mitt eget race. När jag vet vad jag vill, vilket jag gör till 95% av min tid. Då spelar det ingen roll vad andra tycker, tänker eller säger. Det struntar jag fullständigt i! Det som är rätt för mig behöver inte vara rätt för dig! Lyssnar gör jag men har jag bestämt mig, ändrar det inte på vad jag hade tänkt göra. Jag har förr i tiden alltid haft några (nära) personer som jag brukar bolla med, mest för att reflektera. För att bli ännu säkrare på min sak. För det hjälper ibland när man får säga det högt! 😉
Du ska inte tro att du är något? Hur ska man komma någonstans om man inte tror på sig själv? Det är bra att ha ett gott självförtroende och bra självkänsla. Vilket är helt två olika saker. Bra att ha båda. Men. Det är inte samma sak enligt mitt subjektiva tycke tro att man är bättre än någon annan. Det skadar heller inte att ha en ödmjuk inställning. Motgångar gör en ödmjuk om inte annat.
Men tror på dig själv, du är världsbäst på att vara du! Låt ingen tala om för dig att du inte har något att komma med! Jag har trott på mig själv annars hade jag inte åstadkommit allt det jag gjort i mitt liv. Har en lång meritlista.

Dessutom, mina första 10 år i mitt liv hade jag inte direkt oddsen på min sida. Hur svårt kan det vara? Brukar min fråga oftast vara. Ser det som en utmaning och jag älskar utmaningar!